2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONUNDA KALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!!

06.08.2018 190

OKUL PANSİYONUNDA KALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yatakhanelere yerleşim işlemleri de 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacaktır.

Yatılı öğrenciler aşağıda belirtilmiş olan eşya, araç ve gereçleri yanlarında getireceklerdir. Odalarımızın daha rahat kullanılabilmesi için gereğinden fazla eşya ve kıyafet getirilmemelidir.

Her öğrenciye okul tarafından bir ranza, bir yatak, bir elbise dolabı verilecektir.

Öğrencilerin üzerlerinde fazla para taşımamaları herhangi bir bankadan banka kartı çıkartmaları uygun olacaktır.

Öğrencilerin yanlarında getirmesi gereken malzemeler aşağıda belirtilmiştir.

1.      Okul kurallarına ve mevsimine uygun kıyafetler ve ayakkabılar

2.      Kişisel temizlik malzemeleri (Diş ve saç fırçaları, diş macunu, tırnak makası,şampuan vb. )

3.      Pijama veya gecelik

4.      Banyo ve El havlusu

5.      Oda Terliği (yumuşak tabanlı) en az 1 çift

6.      Banyo terliği (kaymayan tabanlı) en az 1 çift

7.      Yeteri kadar elbise askısı.

8.      Saç kurutma makinesi (isteğe bağlı)

9.      Varsa, düzenli olarak kullanması gereken ilaçlar (Raporu ile beraber )

10.  Yatak takımı ( Nevresim, çarşaf, yastık kılıfı, Yaz için Pike) Not: Bu malzemelerin oda düzeninin sağlanması için açık mavi renkte alınacaktır.

11.  Yatak ve yastık Koruyucu su geçirmez Alez

12.  Elbise dolapları için 2 adet şifreli kilit.

13.  Laptop ,tablet,cep telefonu gibi elektronik eşyaların kullanımı ile ilgili olarak öğrenciler kesinlikle etütlere getirmemek şartı ve güvenliğini kendi sağlamak koşulu ile getirebilirler.

14.  Su ısıtıcısı, kahve makinesi, ütü, vb. elektrikli aletlerin pansiyona getirilmesi ve kullanılması yasaktır

OKUL İDARESİNE VERİLECEK BELGELER

PANSİYON KAYIT-KABÜL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1.Aile Maddi Durum Beyanı- EK:1 belgesi .(Okul idaresinden temin edilecek.)

2.Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği (Öğrenci adına alınmış olacak.)

3.Yatılılığa engel bir halin olmadığına dair Sağlık Raporu.  ("Yatılı pansiyonda kalmasında sakınca yoktur ." ibaresi mutlaka yazılacak.)

4.Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği.

5.Vesikalık 2 adet fotoğraf

6. Nüfus cüzdanı fotokopis

7. Disiplin cezası almadığına dair belge fotokopisi (mezun olduğu ortaokuldan alınan belgenin fotokopisi).

8-Sınav sonuç belgesi ve öğrenci belgesi.

YATAKHANEDE

a) Yatakhaneler okul idaresince tespit edilen saatler dışında kapalı olacaktır. Bu nedenle, özellikle ders ve etüt saatlerinde yatakhanelere gidilmeyecek ve yatakhane görevlisinden açılması için istekte bulunulmayacaktır. Hasta ve raporlu olan öğrenciler ve okul idaresinin onayı ile gün içinde yatakhanede dinlenebilir.

b) Her öğrenci kendi yatak ve dolabını düzenli ve temiz bulunduracaktır.

c) Yatakhanelerin iç temizliği yatakhanede yatan öğrenciler ve temizlik personeli tarafından yapılacak,

camların kırılmaması için gerekli önlemler alındıktan sonra havalandırılması yapılacaktır.

d) Yatakhane dışındaki koridor ve tuvaletlerin temizliği ve düzeni yatakhane görevlileri tarafından yapılacak, yapılmayan işler ve düzensizlikler konusunda günün nöbetçi öğretmenine veya pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına haber verilecektir.

e) Yatak odalarında ocak, ısıtıcı, soğutucu, teyp gibi elektrikli araçlar bulundurulmayacak ve

kullanılmayacaktır.

f) Yatakhane duvarlarına ve dolaplarına yazı, resim, poster ve benzeri şeyler asılmayacaktır.

h) Yatakhanelerde açıkta yiyecek maddesi bulundurulmayacak, yemekhaneden hiçbir yiyecek maddesi getirilmeyecektir. Yatakhanelerde yatılan odalara ve çalışma odalarına yiyecek çıkarılmayacak meyveler meyvelik veya buzdolabında kokutulmadan saklanıp tüketilecektir.

YEMEKHANEDE

a) Yemekhanede verilen yemek ve diğer yiyecek maddeleri yemekhane dışına çıkarılmayacaktır. Dışarıdan getirilen yiyecek maddeleri yemekhaneye sokulmayacaktır.

b) Öğrenciler yemekhaneye veli ve ziyaretçi kabul edemezler.

c) Yemekhanedeki her türlü demirbaş eşya (bıçak, çatal, kaşık, tabak, bardak, sürahi, tabure ve benzeri)yemekhane dışına çıkarılamaz.

d) Yemek saatleri dışında gelen öğrenciye yemek verilmez. Ancak öğrenci görevli veya okul idaresinin izni ile herhangi bir yere gitmiş ise onların yemekleri ayrılır, onlar yemek yiyebilir.

e) Servis tepsileri yemekten sonra boşaltılarak düzgünce gösterilen yere bırakılacaktır.

f) Yemekler self servis usulü yendiği için öğrenciler sıraya girecek ve o sıra içerisinde yemeklerini alacaklardır.

g) Öğrencilerin, yemek ve ekmek israfını en aza indirmeleri için yiyecekleri kadar almaları ve savurganlığa meydan vermemeleri gerekir.

Önemli Not: Bütün öğrencilerimiz okulumuzun ilgili birimlerinde asılı olan yönerge ve talimatnamelere uymak zorundadır. Aksi takdirde okul pansiyonu ile ilişiği kesilir.